Egenomsorg er mere end et karbad

Når vi oplever sorg og psykisk smerte, har vi brug for at berolige vores nervesystem, følelser og tanker. Mange af de mennesker, jeg møder i mit arbejde, har en forventning eller et håb om, at nogle udefra kommer med den forståelse og medfølelse, de længes efter. Og det er vidunderligt, når nogen formår at favne os lige der. Men det er også vigtigt at kunne give sig selv den omsorg.

Egenomsorg heler ~ ofte mere end den omsorg, vi kan hente udefra. Men hvad er egenomsorg? Et badekar med dampende varmt vand og tørrede blomster? For nogle, ja. Men det er andet og mere end det:

  • Egenomsorg er at vænne opmærksomheden indad og begynde at handle på det, du mærker.

  • Egenomsorg er at kunne rumme alle dine følelser uden at ville fikse eller lægge låg på de sider af dig selv, du ikke bryder dig om.

  • Egenomsorg er også at kende dine kerneværdier og navigere efter dem ~ mere indre end ydre styret.

  • Egenomsorg er at sætte grænser, der værner om din tid, din energi og dine behov, selv når andre bliver skuffede over dit nej.

  • Egenomsorg er at møde dig selv med blid tillid ~ også de dage, hvor du ikke er dit bedste jeg.

I et forløb med sorgterapi eller værdibaseret coaching hos mig er noget af det, vi oftest arbejder med, netop at integrere egenomsorg i hverdagen. Både karbadet, kunstudstillingen eller det helt særligt, kun du ved, får din sjæl til at synge. Og særligt den egenomsorg, der handler om at genlære at mærke dine behov og handle på dem, også når det er allersværest.

Forrige
Forrige

Hvorfor langsomhed er vigtig ~ og sindssygt svært

Næste
Næste

Sorg rummer ofte mere end et tab