Individuel sorgterapi & sorggrupper

- psykoterapi, mindfulness og healing

Sorgterapi handler ikke om at "komme videre" eller "kommer over" sorgen, men om at møde din sorg og lære at leve med den. Når vi har oplevet stor sorg, så bliver sorgen det sted, vi lever fra og definerer vores liv fra. Lader vi sorgen knuge os, kan den fysisk og mentalt sætte sig som et panser mod verden. Åbner vi op og insister på personlig udvikling selv i sorgen, kan det skabe en endnu dybere oplevelse af forbindelse, nærvær og kærlighed i vores liv. Men ofte har vi brug for støtte og terapi i den proces - uanset om det er umiddelbart efter tabet eller flere år efter, hvor vi pludselig mærker længslen efter at smide panseret og leve igen.

I sorgterapien taler vi sammen om din relation til den, du har mistet - både før og efter dødsfaldet - og de situationer, hvor sorgen særligt fylder. Eksempelvis kan det at have mistet far eller mor som barn eller ung have stor indvirkning på dit voksenliv, hvor sorgen pludselig kommer tilbage med fornyet voldsomhed og måske sætter sig som ensomhed, angst eller depression.

Jeg skaber et trygt og refleksivt rum, hvor du får mulighed for at sætte ord på dine erfaringer med sorgen og møde den med accept og kærlighed. Min erfaring er, at sådanne samtaler kan have en transformerende effekt og forandre sorgen fra kun at være trist og destruktiv til at etablere ny følelse af forbundethed med den, du har mistet og med dig selv. Måske du igen kan genkalde dig kærligheden mellem jer, de evner du har med dig fra ham eller hende eller følelsen af, at han eller hun stadig er med dig og passer på dig. 

Men samtaleterapi sjældent kan stå alene. Sorg knuger siger vi, og det gør den helt fysisk. Uanset hvor længe, du har levet med sorgen, skal din krop også støttes i at åbne op for livet igen. Derfor kombinerer jeg psykoterapi med psykoedukation (lære om, hvordan sorg udvikler sig, og hvordan vi arbejder med den), mindfulness, yoga og healing og møder din sorg i både sind, krop og sjæl. 

Jeg er særligt optaget af og specialiseret i at støtte dig, der har gået længe med sorgen og oplever, at den på godt og ondt har sat dybe spor i dig, som du længes efter at transformere, så du kan leve med sorgen. Derfor arbejder jeg også med sorggrupper for voksne, der har mistet en forælder som barn eller ung, og som nu er klar til at arbejde med sorgen.

Er du nysgerrig kan du booke mig til et gratis 30 minutters intromøde, hvor vi begge kan mærke ind i, om dine ønsker og min individuelle sorgterapi og gruppeterapi er et match. Derefter anbefaler jeg forløb på minimum 3 sessioner, så du har tid og rum til at opdage, heale og gå nye skridt. Ofte går der 3-4 uger mellem hver session, men det afhænger også af dit personlig behov, og hvor du er i dit liv lige nu. Sessionerne foregår som udgangspunkt i mit behandlerrum hos SALIG på Østerbro og udvalgte dage hver måned i Århus. 

 

Individuel sorgterapi
- priser

1 session á 75-90 min: 950,-
3 sessioner á 75-90 min: 2.600,-
5 sessioner á 75-90 min: 4.000,-

Betales med MobilePay eller kontant efter (første) session

 
Køb min bog "Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor" signeret og med en personlig hilsnen for 299,-

Køb min bog "Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor" signeret og med en personlig hilsnen for 299,-

 
Hvad er sorg? Hvordan tackler man sorg? Hvordan kommer man over sorg?

Ofte stillede spørgsmål om sorg

Hvad er sorg?

Sorg er en fysisk og psykisk reaktion på dødsfald og tab. Det kan være en elsket person, som dør, men også tab i forbindelse med skilsmisse, brud med familiemedlemmer, kærestesorg, betydningsfulde livsændringer, forandrede venskaber eller livet, der udvikler sig anderledes, end vi forestillede os. Sorgreaktionen er kompleks og både følelsesmæssig, kognitiv, fysisk og eksistentiel.

Hvordan tackler og bearbejder man sorg?

Selvom de fleste mennesker oplever sorg mange gange i livet, så er sorg stadig et tabu og kan udvikle sig til ensomhed, angst og depression. Men i sorgens ensomhed og længsel er også en invitation til at søge dybere i dig selv og blive nærværende overfor din egen sårbarhed, kærlighed og eksistens. Det kræver, at du ikke flygter fra sorgen, men tør møde den og tale om sorgen, selvom det kan være svært. Det er nemlig i mødet med sorgen, at heling sker, og vi lærer at leve med sorg.  

Hvordan kommer man over sorg?

Sorg er ikke noget, vi kommer over, men vi kan lære at leve fredfyldt med sorg. Møder vi sorgen med accept og kærlighed, kan vi i sorgen komme tættere på os selv og vores egen eksistens og blive mere nærværende over for, hvordan vi gerne vil leve livet og være i verden og i vores relationer. Derfor er sorg og glæde tæt forbundne. Nøjagtig ligesom der ikke er lys uden mørke, er der heller ikke sorg uden glæde og kærlighed.

Læs min personlig blog om sorg og glæde og alt det midt imellem…

Læs min personlig blog om sorg og glæde og alt det midt imellem…