Naturen som healer

Når du holder fast med det yderste af neglene, hvad holder du så fast i? Jeg holder fast i naturen. Den er min vildeste og ældste mester, når jeg har brug for at genfinde balancen. Der er intet så beroligende som en tur i skoven, intet så rensende som en tur til vandet.

Når sorgen har været størst, har jeg særligt haft glæde af at læne mig ind i de gamle ritualer omkring årstidernes skiften. De minder mig om, at livet ikke er lineært ~ men cyklisk. Vores forfædre og mødre ærede skiftene i naturens og dermed menneskenes rytme med særlige ritualer omkring jævndøgn og solhverv. Hver fejring repræsenterer en del af den evige cyklus; spiring, blomstring, visning, død og ny spiring. Dansen mellem lys og mørke, liv og død.

I dag er det sommersolhverv. Årets længste dag. I år mærker vi det måske ekstra kraftfuldt, fordi solen fra en næsten skyfri himmel har badet os i lys og varme. I ugevis. Inspireret os til at stråle som den. Eller kastet lys over alle vores skygger. At det er årets længstes dag betyder ikke, at mørket er fraværende, men det kan være ekstra svært at være tynget af sorg i denne tid, fordi årstidens energi er lettere og mere udadvendt. At være mørket kan føles endnu mere ensomt, end det gør om vinteren.

Alligevel er der måske styrke at hente i at læne dig ind i nogle af de gamle årstidstraditioner:

  • Bind i blomsterkrans og forestil dig, hvordan du fletter alle de erfaringer, indsigter og evner, du har erhvervet dig siden vinter ind i kransen

  • Tænd bål (hvis du må og føler dig tryg ved det, hvor du bor) og tag dig tid til at kigge ind i flammerne og mærk forbindelsen til alt det, der var, og det der skal komme

  • Dans på bare fødder i græsset

  • Besøg et kraftfuldt sted i naturen; bad i havet, en sø eller en kilde

  • Se solnedgangen og sæt dine intentioner for tiden, hvor mørket igen tager til i styrke.

Jeg skal for første gang i mange år fejre solhverv med en flok helt særlige kvinder og glæder mig til at ære naturens rytme og min egen indre rytme sammen med andre. Det er betydningsfuldt at dele dens salgs ritualer, mærker jeg. Det tilføjer en anden kraft, en følelse af at være holdt og dele ~ selv dét, vi oplever at være allermest ensomme i. Det er forøvrigt også min intention med mine omSORG retreats.

Forrige
Forrige

Små skridt gennem sorgen

Næste
Næste

Skriver du til dine døde?