Sorg ændrer din interoceptive sans

Din evne ti at lytte indad og forstå dine kropslige fornemmelser, bliver påvirket af sorg. Den interoceptive sans er nøglen til regulering af nervesystemet. Men at skulle omstille sig til et liv uden en elsket, kan efterlade os følelsesløse og uden adgang til at mærke kroppens små signaler. Eller det efterlade os med en oplevelse af at mærke verden mere intenst end tidligere, overtolke små ændringer i omverdenen og blive hurtigt overvældede (apropos katestrofetankerne i tidligere post).

Både følelsesløshed og overvældelse kan skabe en indre oplevelse af ikke at være forbundet ~ hverken til os selv, vores relationer (levende og døde) og livet. Forbindelsen til vores krop er vores anker i øjeblikket. Det mister vi i den overlevelsestilstand, som sorg ofte er. Vi driver rundt i intetheden.

For at genetablere forbindelsen må vi træne den interoceptive sans. Lige så laaaaaaangsomt, så vi ikke oplever yderligere følelsesløshed eller overvældelse. Nervesystemet har brug for tid ~ og ofte også støtte fra andre og co-regulering i begyndelsen.

Hvordan vi trygt træner den interoceptive sans er individuelt. For nogle er det alt for overvældende at begynde at lægge mærke til vejrtrækningens rytme, for andre er det, det nemmeste sted at starte. For nogle er daglige interoceptive spørgsmål en støtte, for andre forstyrre det den ordløse forståelse af kroppen. Nogle har brug for at være i ro for at lytte indad, andre brug for bevægelse. Nogle aner ikke, hvad de har brug for, og skal støttes ~ gennem terapi, yoga eller anden kropsarbejde ~  i at genetablere forbindelsen til kroppen.

Også selvom vi ikke er i sorg, kan vi have svært ved den interoceptive sans. Rigtig mange af os har for travlt til at lytte indad. Nogle gange skal der en livskrise til, før vi lægger mærke til det. Men sådan behøver det selvfølgelig ikke at være. For mig er skiftet i årstiderne blevet en god påmindelse om at stoppe op og mærke efter på et dybere plan. Lige netop nu drejer årshjulet. lyset vender tilbage, og det er en god anledning til at blive endnu mere bevidst om at lytte indad og kalibrere vores indre og ydre liv. Derfor har jeg har jeg skabt et lille forårstilbud til dig ~ uanset om du er i sorg eller ej ~ hvor jeg støtter dig i at lytte indad og afstemme dine livsværdier, så du kan navigere mere indre styret det næste halve år.

Jævndøgnstilbud til dig, der ønsker at stille skarpt på dit værdifulde liv og i endnu højere grad leve fra din inderside med større forbindelse mellem krop og sind, mere nærvær i dine relationer og fornyet livskraft. Tilbudet består af 3 sessioner á cirka 90 minutter med fokus på at blive bevidst om

  • Hvad du skal slippe for at leve det liv, du drømmer om, hvad der skal komposteres ~ og hvordan

  • Hvilke liv, du længes efter at leve, og hvilke livsværdier, der skaber den bedste grobund for det

  • Hvordan du ærer og nærer dine livsværdier og din indre have

Alle 3 sessioner afholdes online og inden 1. juli 2023. Prisen inkl. forberedende refleksionsspørgsmål er kun 2.995 kr. 

Forårsforløbene er kortere end mine normale forløb og til under halv pris, fordi vi læner os ind i naturens skaberkraft, som er så potent netop nu. Du kan læse mere om værdibaseret coaching hos mig her. Jeg åbner kun for 5 forårsforløb. Hvis det ene skal være dit, er det derfor en god ide at booke snart. Skriv “Forårsjævndøgn” i emnefeltet, når du booker.

Forrige
Forrige

Sorg rummer ofte mere end et tab

Næste
Næste

Venter du også på den næste katastrofe?