Yoga, dans og mindfulness 

- selvforkælelse for krop, sind og sjæl

Min tilgang til yoga er tæt forbundet med Traditionel Kinesisk Medicin (TCM) og bygger på en forståelse af vores krop er et stort energisystem. Energien, som kineserne kalder Chi, strømmer gennem os i meridianbaner, og det er disse baner, vi arbejder med både i Yolates og i Yin yoga. Men energien har også forbindelse til vores sind og sjæl og til at levende i universet. Det er den, der får solen til at skinne, og månen til at bevæge sig i sin særlige cyklus rundt om jorden. Når vi bevæger vores krop og arbejder med meridianbanerne, bevæger vi os altså også psykisk og sjæleligt.

Det filosofiske grundlag for TCM er Taoismen, som opdeler energien (Chi) er to komplementære energier: Yin og Yang. Yin er den feminine, passive og indadvendte energi, som dominerer knogler, led og bindevæv og styrkes gennem langsomme, statiske stillinger. Yang er den maskuline, aktive og udadvendte energi, der dominerer muskler, hud og blod og styrkes gennem rytmiske gentagelser og bevægelse. Mange af os har tendens til at dyrke den ene energi mere end den anden og kommer derfor ud af balance. Vi har brug for begge energier, og derfor er kombinationen af Yolates og Yin magisk. Yolates er nemlig Yang og Yin er Yin (selvfølgelig).

Et andet væsentligt princip fra Taoismen og TCM er fem elements teorien. Teorien deler årstiderne op i fem: forår, sommer, sensommer, efterår og vinter. Hver årstid er forbundet med et organpar, et Yin-organ og et Yang-organ, som er særligt udfordret netop på denne årstid og derudover forbundet til følelser, som ligeledes kan være særlig presente netop i denne tid. Hvis organparret er i balance, er det de postive følelser, vi mærker, mens blokeringer i organernes meridianbaner kan aktivere negative følelser. Fem element teorien kan på den måde støtte os til hurtigere at diagnostisere ubalancer og arbejde med dem - eksempelvis gennem yoga, dans og meditation.

For mig har det at lære Taoisme og TCM at kende været en nøgle til at forstå mig selv bedre, og derfor er den forståelse af menneskets fundamentet for al min undervisning. Jeg håber, at også du vil lade dig inspirere af den ældgamle visdom og mærke dens effekt i krop, sind og sjæl.

 
 
 

Hvad kan yoga, dans og meditation give dig?

 • Balancere yin og yang

 • Styrke din vitalitet og sundhed

 • Forebygge og mindske stress

 • Træne din intuition og din kropsbevidsthed

 • Øge din evne til at mærke dine behov

 • Skabe mere flow i din krop og dit hjerte med ledfrigørelse

 • Smidiggøre dit bindevæv og sind gennem lange, blide stræk

 • Træne din grænsesætning og evne til at bryde ud af komfortzonen

 • Berolige dit nervesystem med gennem restorative stillinger og meditation

 • Styrke din evne til at slippe domme, krav og kontrol gennem fri dans og intuitivt flow

 • Dyrke din feminine side og sensualitet

 • Styrke og tone din krop

 • Nære din selvkærlighed

 • Fællesskab, grin og tårer


 

Hvad er Living Yolates?

Living Yolates er en holistisk træningsform, der kombinerer yoga, dans, pilates, meditation og energiarbejde. Min intention med disse klasser er at nære din selvkærlighed og livsglæde i et trygt rum, hvor du kan give slip på gammel, tung energi og åbne din krop og dit sind for at modtage ny og frisk energi. I dette rum er intet rigtigt eller forkert. Det handler om at lytte til din krop og dine behov - både fysisk og mentalt. 

 

Hvad er Yin Yoga?

Yin Yoga er tid til dig, hvor du kan vende fokus indad, smidiggøre dit bindevæv og berolige dit nervesystem på en blid og selvkærlig måde. Min intention med disse klasser er at guide dig til at give slip på fysiske og mentale spændinger, så du kan møde dine følelser med accept og kærlighed. Det er en stille, meditativ praksis, hvor de fleste stillinger er liggende og holdes i 3-7 minutter med så lidt muskelaktivitet som mulig. Det er en nænsom måde at forløse blokeringer i kroppens energibaner på, så din energi igen kan flyde frit.

 

 
Workshops med yoga, dans og mindfulness
 

Faste klasser & 1:1 sessioner

Jeg underviser fast mandag i ulige uger hos Temple Yoga ved Charlottenlund Travbane:
Kl. 18.00-19.15: Slow Flow
Kl. 19.30-20.45: Yin Yoga

Hver onsdag hos Yum Yoga i Københavns Sydhavn:
Kl. 17.00-17.15: Yolates
Kl. 17.30-18.45: Yin Yoga

Hver torsdag hos Temple Yoga ved Charlottenlund Travbane:
Kl. 9-10.15: Yolates
Kl. 10.30-11.45: Yin Yoga

Søndage i ulige uger hos Temple Yoga ved Charlottenlund Travbane:
Kl. 10.30-11.45: Yin Yoga
Kl. 12-13.15: Vinyasa og Yin Yoga

Derudover tilbyder jeg også 1:1 sessioner med fokus på det terapeutiske aspekt i yogaen. Jeg guider dig ned i kroppen og bruger elementer fra Traditionel Kinesisk Medicin, mindfulness og healing til at støtte dig i at møde dig selv på ny og finde ind til din sande natur. Skriv en mail, hvis du er nysgerrig på at høre mere.


 

Blogindlæg om yoga, dans og mindfulness