Sorgterapi

- psykoterapi, mindfulness & healing

Sorgterapi handler ikke om at "komme videre" eller "kommer over" sorgen, men om at møde din sorg og lære at leve med den. Når vi har oplevet stor sorg, så bliver sorgen det sted, vi lever fra og definerer vores liv fra. Lader vi sorgen knuge os, kan den fysisk og mentalt sætte sig som et panser mod verden. Åbner vi op og insister på personlig udvikling selv i sorgen, kan det skabe en endnu dybere oplevelse af forbindelse, nærvær og kærlighed i vores liv. Ofte har vi brug for støtte og terapi i den proces - uanset om det er umiddelbart efter tabet eller flere år efter, hvor vi pludselig mærker længslen efter at smide panseret og leve igen.

I sorgterapien taler vi sammen om din relation til den, du har mistet - både før og efter dødsfaldet - og de situationer, hvor sorgen særligt fylder. Eksempelvis kan det at have mistet far eller mor som barn eller ung have stor indvirkning på dit voksenliv, hvor sorgen pludselig kommer tilbage med fornyet voldsomhed og måske sætter sig som ensomhed, angst eller depression.

Jeg skaber et trygt og refleksivt rum, hvor du får mulighed for at sætte ord på dine erfaringer med sorgen og møde den med accept og kærlighed. Min erfaring er, at sådanne samtaler kan have en transformerende effekt og forandre sorgen fra kun at være trist og destruktiv til at etablere ny følelse af forbundethed med den, du har mistet og med dig selv. Måske du igen kan genkalde dig kærligheden mellem jer, de evner du har med dig fra ham eller hende eller følelsen af, at han eller hun stadig er med dig og passer på dig. 

Mit udgangspunkt er, at samtaleterapi sjældent kan stå alene. Sorg knuger siger vi, og det gør den helt fysisk. Uanset hvor længe, du har levet med sorgen, skal din krop også støttes i at åbne op for livet igen. Derfor kombinerer jeg psykoterapi med psykoedukation (lære om, hvordan sorg udvikler sig, og hvordan vi arbejder med den), mindfulness, yoga og healing og møder din sorg i både sind, krop og sjæl. 

Jeg er særligt optaget af og specialiseret i at støtte dig, der har gået længe med sorgen og oplever, at den på godt og ondt har sat dybe spor i dig, som du længes efter at transformere, så du kan leve med sorgen. Derfor arbejder jeg også med sorggrupper for voksne, der har mistet som barn eller ung, og som nu er klar til at arbejde med sorgen.

Er du nysgerrig efter at vide mere, er du altid velkommen til at kontakte mig med spørgsmål eller booke et gratis 30 minutters intromøde, hvor vi begge kan mærke ind i, om dine ønsker og min individuelle sorgterapi og gruppeterapi er et match. Derefter anbefaler jeg forløb på minimum 3 sessioner, så du har tid og rum til at opdage, heale og gå nye skridt. Ofte går der 3-4 uger mellem hver session, men det afhænger også af dit personlig behov, og hvor du er i dit liv lige nu. Sessionerne foregår som udgangspunkt i mit behandlerrum hos SALIG på Østerbro og udvalgte dage hver måned i Århus.  

 
 
 

Individuel sorgterapi
- priser

1 session á 75-90 min: 950,-
3 sessioner á 75-90 min: 2.600,-
5 sessioner á 75-90 min: 4.000,-

Betales med MobilePay eller kontant efter (første) session

 
 
 
 Køb min bog  Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor

Køb min bog Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor

 
 
 

 
 

Kombiner individuel sorgterapi med sorggruppe for voksne

Grupperne er for dig, der har mistet som barn eller ung og ønsker at arbejde med din sorg i både krop, sind og sjæl for at leve mere fredfyldt med sorgen. Gruppen oprettes ved minimum 6 tilmeldte. Vi mødes 8 gange i alt á 2 timer. Mens du er i sorggruppen har du mulighed for at tilkøbe individuel sorgterapi hos mig til reduceret pris.

 
 

 

Ofte stillede spørgsmål om sorg

Hvad er sorg?

Sorg er en fysisk og psykisk reaktion på dødsfald og tab. Det kan være en elsket person, som dør, men også tab i forbindelse med skilsmisse, brud med familiemedlemmer, kærestesorg, betydningsfulde livsændringer, forandrede venskaber eller livet, der udvikler sig anderledes, end vi forestillede os. Sorgreaktionen er kompleks og både følelsesmæssig, kognitiv, fysisk og eksistentiel.

Hvordan tackler og bearbejder man sorg?

Selvom de fleste mennesker oplever sorg mange gange i livet, så er sorg stadig et tabu og kan udvikle sig til ensomhed, angst og depression. Men i sorgens ensomhed og længsel er også en invitation til at søge dybere i dig selv og blive nærværende overfor din egen sårbarhed, kærlighed og eksistens. Det kræver, at du ikke flygter fra sorgen, men tør møde den og tale om sorgen, selvom det kan være svært. Det er nemlig i mødet med sorgen, at heling sker, og vi lærer at leve med sorg.

 

Hvornår kommer man over sorg?

Sorg er ikke noget, vi kommer over, men vi kan lære at leve fredfyldt med sorg. Møder vi sorgen med accept og kærlighed, kan vi i sorgen komme tættere på os selv og vores egen eksistens og blive mere nærværende over for, hvordan vi gerne vil leve livet og være i verden og i vores relationer. Derfor er sorg og glæde tæt forbundne. Nøjagtig ligesom der ikke er lys uden mørke, er der heller ikke sorg uden glæde og kærlighed.

Hvordan taler man med børn om sorg?

Min erfaring er, at børn mærker, hvis du undgår samtaler om dødsfald og sorg - også selvom intentionen er at beskytte dem. Derfor er mit først råd helt enkelt: SNAK MED DEM! Del at du er ked af det og spørg ind til konkrete oplevelser omkring dødsfaldet eller det at savne. Nogle dage har barnet måske mange ord og andre dage ingen. Begge dele er okay. Husk, at du ikke skal fikse sorgen, for det kan vi ikke. Men det kan være rart at sætte ord på eller bare blive holdt om. Også når man er barn.