Sorggrupper for voksne

- til dig, der har mistet far eller mor alt for tidligt


Det er livsomstyrtende at miste en forælder uanset, hvor gamle vi er, når det sker. Som barn eller ung er det måske særlig svært at bære og forholde sig til. Derfor forsøger mange børn og unge at flygte fra sorgen og oplever først som voksne et behov for at møde den og arbejde med, hvordan vi lever med sorg. Måske fordi det først i voksenlivet er blevet tydeligt hvilke konsekvenser, sorgen har haft og har for den måde vi lever livet på. Måske fordi det først nu er muligt at transformere sorgen uden at føle, at vi mister forbindelsen til far eller mor, men tværtimod finder en dybere kontakt - også med os selv og alle de sider af os selv, som sorgen også har fået os til at gemme væk. Måske fordi sorgen kommer tilbage med fornyet kraft, når vi selv bliver forældre.

I sorggruppen for voksne, der har mistet far eller mor, vil du møde andre, som har oplevet at miste en forælder, og i det fællesskab vil du kunne dele dine tanker, følelser og indsigter i forbindelse med dit eget tab og den efterfølgende sorg. Vi forsøger ikke at fjerne sorgen eller “komme videre”, men at møde sorgen med accept og kærlighed for at støtte hinanden i at leve mere fredfyldt med sorgen. Uanset hvornår i livet, vi har oplevet tabet, og hvor mange måneder, år eller årtier der er gået siden. Sorggruppen er altså både for dig, der har mistet for mange år siden, og dig som måske mistede for et halvt år siden midt i din egen entre til voksenlivet.

Vi samles for at dele livshistorier, spejle os i hinanden, lade os inspirere, føle os genkendt og støtte hinanden i at hele. Sorg sætter sindet i alarmberedskab, og har vi været fanget i sorgen længe, har vi i særlig grad behov for at komme ned i tempo, så vi kan mærke vores følelser og begynde at sætte ord på dem - det er nemlig i mødet med følelserne (og ikke flugten fra), at vi kan forløse og transformere.

Men samtalen står ikke alene. Sorg sætter nemlig også kroppen i alarmberedskab, den knuger, siger vi. Hvis vi ikke får åbent op igen rent fysisk, kan vi ubevidst leve bag et såkaldt muskelpanser, der gør det svært for os at mærke livet. Men det skal mærkes at vi lever! Derfor arbejder vi også med mindfulness, sanseoplevelser, blid yoga og selvomsorgsfulde ritualer, der støtter os i at smidiggøre bindevævet og berolige nervesystemet, så vi kan åbne endnu mere op til livet og glæden. Det har vores krop brug for for at komme ud af alarmberedskabet og samarbejde med sindet om at hele de psykiske sår.

Gruppen er både for dig, der endnu ikke har fået åbnet op for din sorg, og dig, som har arbejdet med den længe, men stadig længes efter et frirum med forståelse og nærvær. Jeg er meget bevidst om, at vi ikke skal genopleve traumet, men åbne os for livet og bruge sorgen til en invitation til at tage livet endnu mere ind.

 
 
 
 

Hvad kan et sorggruppeforløb
give dig:

  • Et tillidsfuldt og nærværende fællesskab, du kan læne dig ind i

  • Redskaber til at forstå og rumme din sorg bedre

  • Dybere kontakt til dig selv - og måske også den, du har mistet

  • Psykoterapeutiske metoder, der støtter dig i at møde og transformere din sorg til livskraft

  • Yogaøvelser, der hjælper dig med at forløse specifikke følelser

  • Sanseoplevelser, der beroligere dit nervesystem, som måske stadig er i alarmberedskab efter mange år i sorg

  • Rum og plads til refleksion og hjælp til at tale mere åbent om din sorg - også udenfor gruppen

  • Værktøjer til at bryde med destruktive mønstre, som måske har rod i sorgen og frygten for at miste igen

 
 
Køb Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor hos saxo.com

Køb Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor hos saxo.com


 

Kommende sorggrupper:

Der er ingen sorggruppe i foråret 2020 pga. barsel, så næste grupper starter sandsynligvis op slut august 2020 og løber frem til midt december med 8 mødegange hveranden tirsdag eller onsdag aften kl. 19-21.30. Skriv en mail for at få mere information, når vi nærmer os.


Referencer:

Jeg har længtes efter et rum, hvor man kan dele det, vi kan her - uden at føle sig forkert. Ditte er super engageret og inspirerende, og jeg bliver klogere på mig selv.
— deltager i sorggruppe
 
Du aner ikke hvor stor en betydning det har haft for mig! Jeg havde mistet troen på mig selv, men nu er jeg kommet ind på mit drømmestudie, og det der med at finde kærligheden igen - det er sket. Selvom jeg havde svært ved at smide mistilliden i starten. Du formået at give mig nogle helt grundlæggende redskaber til at skabe en god tilværelse for mig selv.
— deltager på gruppeforløb

 

Blogindlæg om sorg: