Foredrag til sorgramte med sorgterapeut og forfatter Ditte Clemen

Foredrag til sorgramte

I mange år flygtede jeg alligevel fra sorgen og har først som voksen opdaget, at det er i mødet med sorgen, helingen sker. Jo tidligere vi bliver støttet i at møde vores sorg og selv oplever at blive mødt i den, jo tidligere lærer vi at rumme og leve med sorgen - og måske endda transformere den til livskraft. Som Proust siger: "Lykken er gavnlig for kroppen, men det er sorgen, der udvikler sindet." I sorgen har vi mulighed for at mærke forbindelsen til os selv og andre endnu dybere, blive mere nærværende og taknemmelige for det liv, som er. I mine foredrag inspirerer jeg derfor til, at du møder dine sorg og giver dig helt konkrete redskaber til hvordan, du kan gøre det. 

Det kan du tage med dig hjem:

  • En ærlig fortælling om at miste sin far og troen på livet

  • En inspirerende fortælling om at finde tilbage til livet og tilliden

  • Redskaber til at rumme og leve med din egen sorg

  • Mulighed for at dele din historie med andre, der har oplevet at miste

  • Øvelser til at berolige nervesystemet, som stadig kan være i alarmberedskab efter mange år i sorg

  • Redskaber til at åbne for samtaler om sorg og savn med dine nærmeste

Foredragene varer 60-90 minutter inklusiv spørgsmål og kan kombineres med øvelser undervejs, som inddrager deltagerne og tydeliggør enkelte pointer gennem eksempelvis par- eller gruppeøvelser, bevægelse og refleksionsspørgsmål. Hver enkelt foredrag eller workshop skræddersyes til målgruppen, ligesom prisen afhænger af målgruppe, antal deltagere og sted. Som udgangspunkt ligger priserne dog mellem 3.000 og 5.000 kr. plus transport. Jeg holder også foredrag for pårørende og professionelle.

Jeg er uddannet mastercoach, yogalærer og journalist og har i over ti år undervist i personlig udvikling og faciliteret transformerende gruppeprocesser. I april 2018 udgav jeg  bogen Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor. Den handler om, hvordan du tager din barndomssorg med ind i voksenlivet uden at lade den definere dig.