Foredrag om sorg til pårørende og professionelle

Foredrag om sorg til pårørende og professionelle

Desværre er sorg stadig et tabu. Mange af de over 6.000 børn og unge, der hvert år mister et familiemedlem, oplever, at de må gemme deres sorg væk for at passe ind i skolen, fritidslivet og få familielivet til at fungere. Sorgen forsvinder ikke af den grund, men kommer måske - som i mit eget tilfælde - i stedet til udtryk som mistillid, udadreagerende adfærd eller selvskade. Det er derfor vigtigt, at pårørende og professionelle omkring sorgramte har de rigtige redskaber til at hjælpe. I mine foredrag kombinerer jeg derfor min personlig fortælling og erfaringer med at have mistet min far som barn med professionelle perspektiver på sorgarbejdet. Jeg kommer blandt andet med eksempler på, hvor pårørende og professionelle kunne have støttet mig, og konkrete metoder til hvordan.   

Det kan du tage med dig:

  • En personlig fortælling om at miste og ikke blive mødt af pårørende og professionelle i sorgen

  • Eksempler på, hvad familiemedlemmer, skolelærer, pædagoger og andre pårørende og professionelle kunne have gjort anderledes

  • Evidensbaseret teori indenfor sorgterapi

  • Konkrete redskaber til at tale med børn og unge om sorg

  • Konkrete øvelser til at arbejde med nervesystemet, der er i alarmberedskab, når vi oplever sorg

  • Konkrete metoder til at facilitere samtaler om sorg i børne- og ungegrupper

Foredragene varer 60-90 minutter inklusiv spørgsmål og kan kombineres med øvelser undervejs, som inddrager deltagerne og tydeliggør enkelte pointer gennem eksempelvis par- eller gruppeøvelser, bevægelse og refleksionsspørgsmål. Hver enkelt foredrag eller workshop skræddersyes til målgruppen, ligesom prisen afhænger af målgruppe, antal deltagere og sted. Som udgangspunkt ligger priserne dog mellem 3.000 og 5.000 kr. plus transport. Jeg holder også foredrag for sorgramte.

Jeg er uddannet mastercoach, yogalærer og journalist og har i over ti år undervist i personlig udvikling og faciliteret transformerende gruppeprocesser. I april 2018 udgav jeg  bogen Vis mig dine tårer - til dig, der har mistet far eller mor. Den handler om, hvordan du tager din barndomssorg med ind i voksenlivet uden at lade den definere dig.