Cookie- og privatlivspolitik

Her kan du få overblik over, hvordan jeg behandler data (cookies) indsamlet på www.ditteclemen.dk og personoplysninger.
Når du besøger min hjemmeside, accepterer du denne cookie- og privatlivspolitik.

 

1. Generelt

Når du klikker dig ind på hjemmesiden indsamler jeg oplysninger om dig gennem Squarespace Analytics og Facebook Pixels. Nedenfor kan du læse om de informationer, der indsamles, herunder hvordan oplysningerne behandles, hvad de bruges til, hvem der har adgang til oplysningerne, og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller indsigelser vedrørende de indsamlede oplysninger.

Jeg indsamler oplysninger om dig på to måder:
— Ved brug af cookies
— Ved at du selv afgiver oplysninger

 

2. Cookies

2.1. Hvad er cookies?

Første gang du besøger min hjemmeside modtager du automatisk en eller flere cookies. Du modtager endvidere cookies, når du foretager søgninger eller besøger undersider på hjemmesiden. En cookie er en lille tekstfil, der lagres i din webbrowser (f.eks. Internet Explorer, Firefox, Chrome, Safari, Opera el. lign.), og som registrerer dig som unik bruger. Cookies gør det lettere at anvende internettet, fordi du ikke hele tiden skal begynde forfra. Websitet kan med andre ord bruge en cookie til at huske information om dine præferencer. Det er fx en cookie, der gør, at du ikke behøver at logge ind på et site, som fx sweetdeal.dk, hver gang du kommer på besøg.

2.2. Hvad bruger jeg cookies til?

Cookies er med til at fortælle mig om dit besøg og din adfærd på hjemmesiden.

For at fastlægge, hvem der besøger min hjemmeside, bruger jeg cookies til at føre demografiske og brugerrelaterede statistikker. Jeg indsamler informationer om, hvornår og hvor lang tid du besøger siden, hvilke og hvor mange menupunkter, blogs og andre sider, du besøger, om din computer har besøgt mig før, hvilken browser og styresystem du bruger, IP-numre, osv. Med din tilladelse bruger jeg den indsamlede information til at målrette min direkte markedsføring til dig. 

2.3. Hvor længe opbevarer jeg cookies?

De cookies, der er sendt til dig, vil blive opbevaret på dit udstyr i et varierende antal måneder regnet fra sidste gang du var inde på min hjemmeside. Hver gang du genbesøger hjemmesiden, forlænges perioden. De pågældende cookies slettes automatisk efter deres udløb. Du kan nedenfor læse om, hvordan du kan slette cookies.

2.4. Hvordan undgår du cookies?

Hvis du ikke ønsker at modtage cookies kan du blokere for alle cookies, slette eksisterende cookies fra din harddisk eller modtage en advarsel, før der gemmes en cookie. Klik her for at få en vejledning i, hvordan dette indstilles i din browser/smartphone.

Jeg gør opmærksom på, at vejledningen er opstillet for langt de fleste browsere samt smartphones, men enkelte er ikke nævnt.

Du kan altid bruge hjælpefunktionen i din browser for at få mere information om cookie-indstillinger. Dette gør du typisk ved at trykke ”F1” på din pc. Søg efter “cookies”.

2.5. Cookies fra Facebook

Jeg bruger også såkaldte tredjeparts-cookies, som er sat op af Facebook, Instagram og MailChimp. 

Formålet med disse cookies er at sikre, at jeg når ud til dig, når jeg har tilbud og nyheder, som du specifikt har vist interesse i. Det gør jeg eksempelvis gennem annoncer og sponsoreret indhold på Facebook og Instagram.

 

3. Personoplysninger

3.1. Hvad er personoplysninger?

Jeg beder om dine personlige og brugerrelaterede oplysninger, når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, booker en tid eller køber tjenester på hjemmesiden. Det er primært oplysninger som navn, adresse, postnummer, e-mail, telefonnummer, køn og alder, som jeg behandler fortroligt og ikke videregiver til tredjepart. 

Tilmelder du dig nyhedsbrev, kan du til enhver tid framelde dig igen.

3.2. Hvor længe opbevarer jeg personoplysninger?

Når du køber tjenester på en hjemmeside har jeg brug for dine personoplysninger som dokumentation, indtil tjenesten er betalt og leveret, en eventuel fortrydelsesfrist er udløbet, og fristen for betalinger er udløbet. Derefter kan oplysningerne arkiveres. 

3.3. Hvad bruger vi personoplysninger til?

De personoplysninger jeg indsamler om dig bruges først og fremmest til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Derudover analyserer jeg hjemmesidestatistik for at forbedre mine produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold, der er tilpasset dine interesser og hobbyer.

Oplysningerne bliver ikke videregivet til tredjepart, medmindre du giver særskilt accept hertil.

Husk at enhver oplysning du afgiver — inklusiv personlig identificerbar information — i et offentligt forum som for eksempel en kommentar på et blogindlæg ikke er omfattet af denne fortrolighedspolitik og kan ses af tredjepart, der ikke har noget med mig at gøre. Jeg anbefaler derfor, at du omhyggeligt overvejer, hvilken information du afgiver i synlige kommentarer og lignende.

3.4. Samkøring af data

Når du tilmelder dig mit nyhedsbrev, giver du mig tilladelse til at dele dine kontaktoplysninger med MailChimp (tredjepart) og til, at jeg kan kontakte dig om nyheder og tilbud via mail. Jeg samkører altså de oplysninger, du indtaster i din profil, med oplysninger indsamlet via cookies for at målrette nyheder og tilbud til dig. Jeg benytter cookies til at indsamle oplysninger om din adfærd på hjemmesiden og mine øvrige digitale platforme (Facebook og Instagram).

3.5. Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge persondataloven skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Jeg gemmer de personlige oplysninger, du afgiver, på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede faciliteter, så dine oplysninger ikke kommer videre end til mig. 

Jeg kan dog ikke garantere 100 % sikkerhed ved dataoverførsler via internettet. Det betyder, at der er en risiko for, at andre uberettiget tiltvinger sig adgang til oplysninger, når data sendes og opbevares elektronisk. Vær opmærksom på, at du afgiver dine personlige oplysninger på eget ansvar.

3.6. Ændringer i behandlingen af personoplysninger

Den hurtige udvikling af internettet betyder, at ændringer i vores behandling af personoplysninger kan blive nødvendige. Jeg forbeholder mig derfor ret til at opdatere og ændre nærværende retningslinjer for behandling af personoplysninger. Gør jeg det, retter jeg selvfølgeligt datoen for “sidst opdateret” nederst på siden. I tilfælde af væsentlige ændringer giver jeg dig besked i form af en synlig meddelelse på hjemmesiden.

 

4. Kontakt

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos mig, skal du rette henvendelse på mail. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i persondataloven.

Kærligst
Ditte Clemen

 

Sidst opdateret 24. maj