Tillykke, far

sorg mærkedage holistisk sorgarbejde personlig udvikling sorgterapi

I denne måned ville min far være fyldt 60 år. Han blev kun 35 og månederne op til hans fødselsdag var sorgen og savnet særligt nærværende.

Jeg vil for altid mangle ham i mit liv. I søndags var jeg for eksempel helt ødelagt over, at min kæreste aldrig kommer til at møde ham.

Min skønne kæreste, der synes, vi skal lave en bænk til min far i fødselsdagsgave. Den skal stå i vores have, når vi engang får sådan en. Så kan vi sidde der og alligevel møde min far sammen et særligt sted mellem himmel og jord.

Men når sorgen fylder meget nu, er det også fordi, jeg er ved at skrive en bog. En bog om, hvor vigtigt det er, at vi kan tale om sorgen, som jeg nu kan gøre med min kæreste, men ellers har haft rigtig svært ved.

Sorg er ikke altid en stille gråd mod en stærk brystkasse. Sorg kan også være en vred ryg vendt mod dem, man burde være sammen med om sorgen. Sorg kan være svær at forstå, hvis vi kun bruger hovedet og glemmer kroppen og sjælen. Sorg kan blive til tvivl, frygt og selvhad, hvis vi giver den lov og fortaber os i vores smertehistorie. Derfor handler bogen også allermest om min vej ud af mørket tilbage til troen på kærligheden.

Det er en mærkelig melankolsk og hård proces at skrive 24 års intens sorgproces ned, men jeg gør det i håbet om, at bare et barn eller et ungt menneske, der er fanget i sorg, måske ikke føler sig helt så alene, som jeg engang gjorde. Du er ikke alene, og du er god god nok, som du er, lige nu, lige her, lige præcis som du er!

Tillykke far! Jeg vil altid elske dig ❤ 
Og jeg ved, du vil blive glad, hvis min sorg og smerte kan bruges til at hjælpe andre.

SorgDitte Clemen