Sårbarhedens lys og mørke

sårbarhed.jpg

Intet menneske, der lever, elsker og insisterer på at sætte sine aftryk i denne verden, går igennem livet uden at miste. Miste et familiemedlem, en ven, en kæreste, kontakten til sig eller drømmene. Uanset om tabet skyldes dødsfald, et bevist valg eller værdier, der glemmes i hverdagens trummerum, så medfører tabet sorg. 

En finurlig følelse, der på en gang kan være uudholdeligt smertefuld og rumme uendelig stor kærlighed. Mørket i den kan overskygge vores liv, men hvis vi husker på, at vores evne til at elske ikke må dø med tabet af en elsket, så rummer følelsen også fornemmelsen af universel forbundethed. At finde balancen mellem mørket og lyset kan føles som at balancere på en dugvåd spindelvævstråd. 

Det kan være svært at forstå den kunst. Nogle gange skal den mærkes, føles, fornemmes i stedet. Nogle gange alene. Nogle gange sammen med andre i et sårbart og ærligt rum, hvor sorgen er velkommen. Sådan et rum ønsker jeg at skabe for dig og for andre, der har brug for det. Det er noget af det, jeg vil tale om denne aften. 

Der er få pladser tilbage, så haps din plads her, hvis du vil være sikker på at komme med. Hvis du ikke kan på tirsdag, så holder jeg den samme workshop igen tirsdag den 17. april.

SorgDitte Clemen