Sig hej til Dorte Dobbeltmoral

Skyggearbejde på kreative måder

I går aftes holdt jeg fest med Ego Elisa, Følsomme Frede og Gurli Guru. Kraftigt inspireret af den skyggeaften, jeg selv var til på min coachuddannelse, havde jeg inviteret elevernes skyggesiderne med til fest. Den stille pige dansede på bordet efter en time, og den altid pligtopfyldende og ydmyge fyr fyrede den af som søn af Rytteriet. Det var virkelig en fest.

Selv var jeg Dorte Dobbeltmoral. Hun elsker at rejse til troperne og tager alle sine økologiske helseprodukter med for at passe på kloden imens. Hun pjattet med fremnede traditioner, religioner og kulturer og integrerer glad forskellige symboler i sit outfit, uden helt at kende deres historie eller bekymrer sig om at ære den. Og så bruger hun håndsprit, rigtig meget håndsprit, hver gang hun har været i kontakt med noget tilnærmelsesvis lokalt. Men det er hun sjældent, for hun bryder sig helt ærligt ikke så meget om dem.

Dorte Dobbeltmoral og jeg har nogle gange mere til fælles, end jeg vil indrømme. For sådan er det med skyggesiderne. Vi har dem, selvom vi kun får øje på dem, når vi dømmer andre for dem. Ligesom vi har de kvaliteter, som vi beundrer andre for. If you spot it, you got it!