Husk kroppen, når du sætter intentionen for 2018

Foto: Madeena Jensen

Foto: Madeena Jensen

Jeg mener ikke, at du skal kvitte smøgerne (selvom jeg ved, hvor skønt det føles). Jeg mener heller ikke, at du skal spise sundere, tabe de klassiske 3-5 kilo eller dyrke mere motion (selvom alle tre sikkert er at finde på top ti over nytårsforsæt).

Jeg mener, at du skal lade din intention smelte sammen din krop og dit hjerte. Hvis du kun sætter den i med hoved, kræver det utvivlsomt disciplin at holde, hvad end du sætter dig for. Men hvis du lader din intention banke ud i hver en celle af din krop ved hvert hjerteslag, så bliver det en leg at leve den.

Kroppen husker nemlig, den passer på os. Efter et 2017 hvor jeg har dykket intenst ned i min barndoms sorg - og derudover passet mit fuldtidsjob OG begyndt at undervise i dans OG startet op som selvstændig coach - har min krop her på årets sidste måned sagt STOP. Først fik jeg hekseskud, så roskildesyge.

I mit hoved ved jeg, der snart kommer ro på. At det bliver en kæmpe release, når historien om min sorg udkommer som bog til april. Men kroppen mærker, at der er brug for ro nu! Den minder mig om at tage pauser og give mig selv omsorg. Den mærker også frygten for at stå ved og stå frem med min sårbarhed og gør sig kampklar, fordi det er sådan min krop og jeg plejer at tackle sårbarheden. Vi går i kamp. Også selvom jeg egentlig hellere vil gå med tillid. Det er del af min intention for det nye år. På den måde arbejder min krop både med og mod mig.

Kroppen er vis. Den minder os om at være nærværende, når vi løber fra at mærke efter. Men den husker også, hvordan vi plejer at gøre og går ubemærket på autopilot, når vi i vores hoved har besluttet at gøre noget andet. Hvis altså ikke vi bevidst arbejder med at smelte intentionen sammen med hele os.

Det gør vi på nytårsworkshoppen på lørdag.

Der er stadig pladser: www.ditteclemen.dk/skab-et-vrdifuldt-nyt-r

Skriv: KYSMERE som kampagnekode og spar 100,- Fordi du er dig, og fordi du følger denne side

Selvudvikling, YogaDitte Clemen