Naturens væren, og hvad vi kan lære af den

Det her sted har tryllebundet mig i dag. Langt over 50 nuancer af grøn, geder og legeplads i genbrugstræ - og hele herligheden lige midt i Amsterdam. Fri adgang. Adgang til frihed.

Det er det, naturen giver mig i hvert fald. Frihed. Frihed til at fylde lungerne med frisk luft og tømme dem for alt det brugte. Frihed til at give slip, nøjagtig som træerne, på det, der ikke længere er energi i og trække ny næring ind. Frihed til bare at ligge i græsset, i en gyngende kano, i alt og ingenting og bare være. Uden at skulle gøre, præstere, knokle. Bare nyde det helt naturlige, cykliske flow at at slippe og nære, slippe og nære.

Vi har alt for få af den slags åndehuller, dens slags pauser, den slags kontakt med naturen. Vores natur. Udenfor og inden i os selv. Vi er natur. Og derfor giver det os energi at være i den. Klappe gedekiddet, mærke græsset under tæerne, flyde med vandet. Lege som børn igen. Mærke det indre barn, der ved, vi er natur og altid har været det.

Der er tid til at mærke den slags i ferien. Men hvordan er det lige, når arbejdet og hverdagen kalder igen? Husker du naturen? Udenfor og inden i dig selv? Jeg vil gerne minde mig selv om den, måske sammen med dig, når jeg 21. september fejrer efterårsjævndøgn i SALIG. Sommersolhverv har brændt sig ind i mine minder som noget af det mest hjerteåbnende, jeg længe har oplevet, og havde fokus på vores indre ild. Efterårsjævndøgn kommer til at have fokus på at give slip på det, der ikke tjener os længere og tiltrække mere af det, der giver os energi. Jeg vil elske at have dig med.

Læs mere her: www.ditteclemen.dk/kalender