Dage, der kan mærkes

naturhjerte.JPG

I dag er det 25 år siden, min far døde. Jeg savner ham stadig. Tit. Om præcis en måned udkommer Vis mig dine tårer om alt det, jeg har fået hans død og savnet til at betyde: at verden er hård, at mennesker pludselig forsvinder, at jeg ikke er værd at elske.

Jeg begyndte på bogen for næsten præcist et år siden. Det har været en intens og hård proces, gamle mønstre og tanker dukkede op og satte sig fast igen. Men det har også været en smuk proces. Jeg har følt mig tættere på min far igen, tættere på min mor og mine søstre efter lange snakke om dengang og nu, tættere på min kæreste og venner, som har været med mig helt inde i sorgens kerne.

På en lille gåtur rundt i landsbyen udenfor yogaretreatet mærker jeg, at kærligheden er over alt. At jeg igen har fået tillid til verden, livet og mig selv. Det har været en lang rejse hertil - meget længere end flyveturen fra Danmark til Bali - og der vil helt sikkert stadig være detours. Men lige nu nyder jeg, at intet kan få kærligheden til at forsvinde. Heller ikke døden. Jeg elsker dig stadig, far, og jeg ved, du er med mig hver dag. Tak for alt det, du har lært mig og stadig lærer mig. 

SorgDitte Clemen