Livet er nu

Livet er nu - om nuets kraft og mindfulness

Og det er ikke svært at nyde nuet her på Fiji, hvor jeg skal undervise for Dansk Studie Center de næste tre uger. Solen skinner, bølgerne bruser, sandet er blødt. Og så er der ingen “3 like home” og ingen wifi de fleste steder. Ingen forstyrrelser fra mennesker, der ikke er nær. Ingen fristelser til dele alt, der sker. Kun nuet. Og det er som om træerne bliver lidt grønnere, fuglene kvidrer lidt muntrere, frugterne smager lidt mere.

Jeg begyndte endnu en gang på Eckhart Tolles Nuets kraft i flyet på vej herned. Den rammer mig dybere, end den har gjort før. Måske fordi jeg hører den i stedet for at læse (tak Mofibo for at gøre læsehestens kuffert ti kilo lettere). Måske fordi jeg er klar til at slippe lidt mere af fortiden, stilne lidt flere tanker og stole lidt mere på fremtiden. Måske fordi min ufrivillige digitale detox giver Eckharts kloge ord lov til at lande.

I hvert fald bliver jeg bevidst om, hvor afhængig jeg er af konstant at være i kontakt med andre, og hvor meget mere kontakt jeg får til mig selv og de mennesker, der rent faktisk er omkring mig, når jeg slipper (eller bliver tvunget til at slippe) den afhængighed. På gåturen langs stranden i går så jeg muslingerne grave sig ned i sandet, spillede bold med nogle lokale og lærte at sige “vinaka” - det fijiansk ord for tak.

Nu sidder jeg her på byens eneste café med gratis wifi og mærker netop det ord tydeligst af alle. TAK. Tak for friheden til at rejse, tak for nuet, tak for livet. Og tak for, at der er wifi - også i denne by - så jeg en gang imellem kan vælge at være i kontakt med de mennesker, der føles nære, selvom de er på den anden side af jorden, og dele lidt af skønheden her med dig.

Ditte ClemenComment