Køb lidt mindre, kys lidt mere

Foto: Greg Rakozy

Foto: Greg Rakozy

Jeg elsker at få gaver. Det betyder noget for mig. Men denne jul giver vi ikke hinanden gaver, kæresten og jeg. Vi prøver at være sparsommelige (eller målrettede i vores forbrug, som min kæreste siger). Til foråret skal jeg en måned til Bali på Living Yolates Teacher Training, han skal til Thailand og tage dykkercertifikat - og en gang vil vi gerne bo et sted hvor vi har mere plads og natur omkring os. De drømme er vigtigere for os end de julegaveønsker, som vi har svært ved at finde på hvert år. 

Gavebesparelsen er min kærestes ide, og det tog noget tid for mig at gå med på den. Indrømmet. Når jeg har alligevel har gjort det, så er det fordi, han har helt ret. Nærvær og mod til at gå efter det, vi længes allermest efter - både hver for sig og sammen - er værdier, jeg prioriterer højere end materialiserede kærlighedserklæringer. Jeg har ikke lyst til at arbejde endnu mere for at tjene endnu flere penge til et endnu større forbrug. Og selvom jeg har lyst til den lille lykke det er, at pakke en gave op fra en elsket, så har jeg behov for at stræbe efter lykken på den lange bane og investere i den fremfor quick fixet. 

Vores gavediskussion har fået mig til at tænke på, hvor vigtigt det er ikke bare at kende sine egne værdier, men også at dele dem med sine nærmeste. Sige dem højt. Få hjælp til at holde fast i dem, når den umiddelbare lyst overdøver det dybereliggende behov. Derfor en lille opfordring til at tage din kæreste, din bedste veninde, din mor eller bror i hånden og sammen finde ind til dine og måske også jeres fælles værdier for det nye år. Det er præcis det, vi skal på workshoppen den 30. december. 

I dag kan du hapse din plads på workshoppen og SPARE 100 kr. og samtidig tage endnu et skridt til at finde ud af hvad der er dine store drøm. Hvem ved, måske er det også den helt rigtige gave til en du har kær og gerne vil danse det nye år i møde sammen med. Du kan nemlig godt spare og give gave samtidig. 

KUN I DAG: 300 KR. PR. DELTAGER (normalpris: 400 kr.)

Læs mere og book din plads på https://www.saligdig.dk/kalender/nytaar og skriv KYSMERE, når du booker for at få rabat.

SelvudviklingDitte Clemen