Sådan bliver du bedre til at modtage

sådan bliver du bedre til at tage imod.jpg

Rigtig mange af os - og måske især kvinder - har nemt ved at give. Vores overskud, vores energi, vores hjælp. Men hvor ofte beder selv du andre om hjælp? Mange af os har meget sværere ved at modtage, end vi måske er klar over. Og det handler også om at modtage livets gaver - plukke det smukkeste æble på træet og nyde at indtage det. Både helt bogstaveligt og i overført betydning. Netop det arbejder vi med på den første workshop i rækken Naturens kraftfulde cyklus - magiske solhverv og jævndøgn i anledningen af sommersolhverv 21. juni.

Som en lille gave får du allerede nu tre øvelser til at træne din evne til at modtage:

Tak

Øv dig i at sige tak. Mange af os affejer og underspiller, når vi får et kompliment, i stedet for at tage det ind og sige tak. Men siger du tak og lader komplimentet nære dig, så stiger andres lyst til at at komplimentere dig, og du får måske selv øje på flere af dine gode sider. 

Du kan også beslutte dig for hver aften at sige tak for tre gode ting, der er sket i løbet af dagen. Tak for solskinsvejret, for vores rene drikkevand, for at du fik sagt fra på arbejdet eller taget dig den pause, du har brug for. 

Måske tænker du, at tak bare er et lille ord på tre bogstaver, men det er meget mere end det. Taknemmelighed over selv de mindste ting i vores travle hverdag hjælper os til at leve mere nærværende og føle os værdige til de gaver, der på alle forskellige planer bliver givet os. 

Hjerteåbneren

Træn din krop til at tage imod. Går vi rundt med skuldrene forrest og hovedet ned i jorden, er vi rent fysisk ikke i stand til at modtage særlig meget af livet. Både vores krop og vores sind bliver mere modtageligt, når vi åbner op i brystet.

Læg dig på ryggen i en sommerfugl med fodsålerne samlet og armene ud til hver side. Hvis du har en bloster/yogapølle, kan du lægge den bag dig ind mod din lænd og smelte ned over den, så du åbner brystet endnu mere. Du kan også pakke et tæppe rundt om hoved og skuldre, så du føler dig holdt. Men du behøver ikke alt det ekstra udstyr. Det vigtigste er, at du lægger helt åben.  

Tag et par dybe vejrtrækninger i stillingen hver morgen, så kroppen er klar til at modtage dagen.

Visualisering

Gør dine drømme til virkelighed ved at visualisere dem. Så levende og specifikt som muligt. Forestil dig hvordan du vil have det, når alt det, du drømmer om, er gået i opfyldelse. Vær helt konkret med, hvordan det ser ud, føles og mærkes.

Din indre virkelighed er tættere forbundet med din ydre virkelighed, end du måske tror, og netop af den grund kan din evne til at visualisere dine drømme være afgørende for, om du er klar til at tage de muligheder for at realisere dem, som livet byder dig.

Nogle gange kan vi blive bange for at sætte forventningerne til livet for højt, fordi vi ikke vil skuffelsen, hvis drømmene ikke går i opfyldelse. Men prøv at slippe alle dine bekymringer og lukke for din indre kritiker i denne øvelse. Du er værdig til alt, hvad du drømmer om!

Vil du træne dig i at modtage og træde ind i dit lys sammen med andre, vil jeg elske at have dig med på workshoppen Naturens kraftfulde cyklus - sommersolhverv den 21. juni. Early bird frem til 14. juni: 250,-