"Accept not collect"

ganasha.JPG

Det her er Ganesha, elefantguden i hinduismen som er kendt for at fjerne forhindringer og bane vejen til succes. Jeg hilser på ham hver nogen på vej til morgenyoga. I denne uge har jeg virkelig også bedt til ham.

Vi har haft “positive vibration week”, og jeg har haft heftigere menstruationssmerter end nogensinde før, været svimmel i flere dage og drømt om døde babyer. Tænkt, at min krop ikke kan holde til træningen, at jeg ikke er viljestærk nok, at drømmen om at sprede denne smukke træningsform og kombinere den med mit øvrige arbejde måske er utopisk.

Men min krop er lige som den skal være, den er bare igang med at slippe noget helt dybt dybt inde, renser ud og gør plads til ny, positiv energi. Jeg behøver ikke altid være viljestærk, det er også okay at overgive sig, hengive sig til nuet og omstændighederne. Faktisk er der nok en sundere praksis for mig end at holde fast i viljestyrken. Og drømmen, den er inde for rækkevidde - måske tættere på en nogensinde. Jeg lever den. Lige nu. Lige her midt i smukke Bali.

Følelser, fornemmelser i kroppen er ofte, hvad vi gør dem til i hovet. Dyrker vi dem, tillægger dem en særlig betydning og finder beviser på, at netop den betydning er rigtig. Eller accepterer vi dem, tillader os selv at være med dem for en stund uden at lade dem betyde noget særligt - og særligt ikke noget, der begrænser os på vores vej.

ACCEPT NOT COLLECT, det har været mit motto denne uge. Og ligesom Ganesha har det fjernet en del potentielle forhindringer for mig. Hvis vi accepterer, tillader os selv at lade tårerne trille når de presser på og overgiver os til det, der er, uden at gøre noget forkert, så er livet faktisk ubegribeligt smukt og alt, ALT, er muligt!